EROL MÜTERCİMLER İLE ATATÜRK'ÜN İZİNDE BULGARİSTAN TURU Tur Programı
Kalkış Yerleri: İstanbul
Gezilecek Yerler: Sofya - Plovdiv
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL– SARAYBOSNA (Başçarşı)

Gezimizin ilk günü, uçuştan iki saat önce Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Saraybosna Kontuarı önünde buluşarak başlıyor. Havaalanında bilet ve gümrük işlemlerini bitirdikten sonra 2 saatlik bir uçuşla varış noktamız Saraybosna. Çıkış işlemlerinin ardından özel otobüsler ile Saraybosna şehir gezisi başlıyor. Baş çarşıya gidiş,1992-1995 yıllarında yaşanan hazin savaşın şehitleri ve Aliya Izetbegoviç’in anıt mezarının bulunduğu şehitliği ziyaret, Avrupa’nın en müstesna çarşısı Baş çarşı’da gezinti, ardından öğle yemeğimizi alacağımız restauranta gidiyoruz. Yemeğin ardından, Osmanlı döneminden beri eğitimine ara vermeden devam eden Kurşunlu Medresesi, Kanuni Sultan Süleyman’ın halasının oğlu Gazi Hüsrev Bey’in Camisini ziyaret. Ferhadija caddesinde gezinti, Bosna Savaşında günlerce yanan, milyonlarca el yazması eserin yok edildiği kütüphane, Orjinal güneş sistemli saati ile Sahat Kula, Katolik katedrali, Ortodoks kiliseleri ve Musevi Sinagogunu görme, Fatih Sultan Mehmet’e hediye edilen Hünkar Cami’ni, Birinci Dünya Savaşı’nın çıktığı yer olarak bilinen Latin (Hünkar) Köprüsünü görme, at meydan da gezinti (eski hipodrom), Osmanlı Çeşmesi’nden su içme, Saraybosna şehir manzarasını seyir ardından akşam yemeğimizi alacağımız yerel restorana geçiyoruz. Akşam yemeği bitiminde otelimize varış ve konaklama.

Menü
Öğle Yemeği   : Karışık Boşnak Böreği, 1 İçecek
Akşam Yemeği: Boşnak Köftesi (Cevabi), Salata, Tatlı, 1 İçecek


2 Gün: SARAYBOSNA (Mostar - Pocitel - Blagaj)

Otelde alınan sabah kahvaltısından sonra Bosna Hersek'in en meşhur şehri olan Mostar'a hareket ediyoruz. Mostar yolculuğumuz bazı durulacak noktalarda molalar vererek yaklaşık 2,5 saat sürecektir. İlk molamızı Konjic (Konyitz) şehrinde Osmanlı'dan günümüze kadar gelmiş restorasyonu Türkiye tarafından yapılan meşhur Konjic (Konyitz) köprüsünü görme, daha sonra Neretva nehri kenarında kahve keyfi için mola veriyoruz. Yolculuğumuza Jablanica (Yablanitza) yolu üzerinde Partizan askerleri tarafından sabote edilen Nazi Treni’nin ve yıkılan köprünün panoramik görülmesinin ardından aslına uygun restore edilmiş Türk izlerini taşıyan tarihi Türk köyü Poçiteli’yi ziyaret. Osmanlı İmparatorluğu'nun sınırdaki karakol köyü konumundaki, Unesco Dünya Mirasları Listesi'nde yer alan Poçitel, 1471 yılında Osmanlı İmparatorluğu'na geçmiş ve elden çıktığı 1878 yılına kadar stratejik önemini korumuştur. Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan köyde çok güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Kuleye tırmanış ve Kule başından Neretva nehrini seyretmemizin ardından Blagaj’a doğru yola çıkıyoruz. Gözlere güzellik veren ruhları dinlendiren 550 yıldır yaşayan Alperenler Tekkesini ziyaret ve kaynağına hala ulaşılamamış Buna nehri kıyısında Neretva nehrinde yetişen kırmızı alabalık ziyafeti ve Türk çayı yudumlama keyfi. Öğle yemeğimizin ardından Mostar şehir merkezine hareket. Mostar’a varışımızla birlikte yapacağımız şehir turunda göreceğimiz en önemli eser şehrin simge yapısı Mostar Köprüsü olacak. Şehrin kalbinden geçen Neretva Nehri'ne Mimar Sinan'ın öğrencilerinden Mimar Hayreddin tarafından 1566 yılında 456 adet kalıp taş ile inşa edilen Mostar Köprüsü şehre de adını verecek kadar önemli bir Osmanlı şaheseredir. Köprü, 1993 yılının Kasım ayında Hırvat topçularının günlerce süren ateşi sonucunda yıkıldı. Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere, Unesco ve Dünya Bankası'nın da desteğiyle bir Türk firması tarafından, nehirden çıkan orijinal taşları da kullanılarak yeniden inşa edilen köprü 2004 yılında tekrar açılmıştır. Oldukça eski bir şehir olan Mostar’ın Arnavut kaldırımlı dar sokaklarından yürüyerek ulaşacağımız Koski Mehmet Paşa Camii göreceğimiz bir diğer önemli eser olup, aynı zamanda en güzel köprü fotoğrafını çekebileceğimiz noktadır. Rehberimizin bildireceği toplanma saatine kadar alışveriş ve kişisel keşifleriniz için serbest zaman. Serbest zamanın bitiminde otobüsümüzde toplanıyor ve akşam yemeğimizi alacağımız dönüş yolumuzda bulunan Jablanica şehrine hareket ,meşhur kuzu çevirme yedikten sonra konaklamak için Saraybosna da ki otelimizde hareket ediyoruz Saraybosna'ya varış. Geceleme otelimizde.
 
 
Menü
Kahvaltı           :Otel'de Açık Büfe Kahvaltı
Öğle Yemeği    :2 adet Kırmızı Alabalık, Salata, Tatlı, 1 İçecek
Akşam Yemeği :Kuzu Çevirme, Salata, Tatlı, 1 İçecek


3 Gün: SARAYBOSNA ( Vrelo Bosna-Savaş Tüneli )

Otel’de alınan sabah kahvaltısının ardından çıkış işlemlerimizi yaparak bavullarımızla birlikte otelden ayrılıyoruz. Turumuz Savaş zamanı iki buçuk yıl şehrin bütün ihtiyaçlarının karşılandığı ve şehre giriş çıkışların yapıldığı savaş tünelini ve müzesini ziyaretle başlıyor. Hüzünlü savaş tüneli videosunun ardından, Saraybosna’nın su kaynağı İgman Dağı’nın eteklerindeki Vrelo Bosna’da (Bosna Nehrinin kaynagi) gezinti ve serbest zaman. İsteyen misafirlerimiz Vrelo Bosna da fayton turu yapabilirler, Tarihi Rimski köprüyü panoramik olarak görüyoruz, ardından alişveriş için Saraybosna’nin merkezi Başçarşıya hareket. Başçarşı da alışveriş için serbest zaman. Rehberimizin belirleyeceği saatte buluşma ve havalanına hareket check in işlemlerinin ardından bir başka Hitit tour organizasyonunda görüşmek dileğiyle vedalaşma.
 
Menü 
Kahvaltı       :  Otel'de Açık Büfe Kahvaltı
Öğle Yemeği: Boşnak Köftesi (Cevabi) ve Izgara Tavuk, Salata, Tatlı, 1 İçecek


ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • İlk sabah Sofya’da alınacak kahvaltı
  • 5* Otelde 2 gece konaklama
  • Otelde Açık büfe sabah kahvaltıları
  • Sofya’da Otantik Restorantta alınacak Akşam Yemeği
  • Sofya’da Yerel Restorantta alınacak Akşam Yemeği
  • Otobüste limitli su
  • Otobüste ikram servisi
  • Lüks Otobüs ile ulaşım ve Programda belirtilen tüm turlar
  • Profesyonel Rehberlik Hizmetleri ve Yazarlarımızın anlatımları
  • Seyahat Çantası
  • Akşam yemeklerinde alınacak 1 adet alkollü veya alkolsüz içecek
 


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Shengen Vizesi veya Bulgaristan Vizesi Ücreti
  • Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Şahsi harcamalar
  • Yurtdışı çıkış harcı
  • Son Gün Akşam yemeği
  • Tüm Öğle Yemekleri
  • Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri
  • Otel ekstraları


Notlar
  Önemli Açıklamalar
  • Toplam 2 gece 3 gün, çift kişilik odalarda kişi başı konaklama
  • Panoramik şehir turları müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup, şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır.
  • Rehberimiz, turlarımızın içeriğine bağlı kalarak, şehir turu ve/veya ekstra turların günlerinde değişiklik yapabilir.
  • Kişi sayısıyla orantılı olarak araçlarımız lüks son model; Minibüs(12-15), Midibüs (22-26) veya Otobüs(36-42) olabilir.
  • Tur öncesi ve tur içinde hava muhalefeti, deprem, sel vb. sebeplerden dolayı yapılamayan turlarda Hitit Tour’un sorumluluğu yoktur.
  • Bu turumuz İstanbul’dan hareket ettiği anda başlar İstanbul’a dönüldüğü anda biter.
  • Araç yerleşme planında sağ, sol veya koridor, cam kenarı garantisi ve koltuk numarası garantisi verilmez. 
  • Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmayan turu önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı saklıdır.Turun iptali durumunda Hitit Tour  iptali bizzat bildirmek zorundadır. Yasal süreç olduğundan tazminat hakkı yoktur.
  • Yolculuk esnasında hava ve yol koşullarından dolayı doğabilecek gecikmelerden Hitit Tour sorumlu tutulamaz.
  • Otellerden hareket saatlerini rehberimiz belirleyecektir. Ayrıca rehberimiz Hitit Tour’un onayı ile iklim ve yol koşullarına göre programda değişiklik yapabilir.
  • Covid-19 önlemleri gereği konaklayacağımız oteller son dakika değişiklik gösterebilir.

Yanınıza Almanız Gerekenler
Rahat bir ayakkabı: Topuksuz ve Spor Ayakkabısı tercih edilmelidir.
Kıyafet:
1-Mevsim koşullarını düşünerek giyinin (Polar/Kazak, Şapka, Yağmurluk, Güneş gözlüğü v.b)
2-İnceden kalına doğru bir giyimi tercih edin (yürüdükçe terler durduğunuzda üşüyebilirsiniz)
3-Yedek, Giyim-çorap ve ayakkabı alabilirsiniz.
İlaç: Kişisel olarak kullandığınız ilaçlar varsa
Fotoğraf ve Video: Yeterli hard disk alanı, şarj cihazı veya pil

 


İptal Şartları

Tur 'un Teslimat ve İade Şartları hakkında ayrıntılı bilgi

Hitit Tour Turizm Ltd. Şti.
Cihangir Mah. E-5 Yan Yol No:195 Daire: 12 Avcılar-İSTANBUL (İGS Yanı)
0212 236 5850


Bu çıktı 29.03.2024 10:38 tarihinde verilmiştir. Hitit Tour Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.