EROL MÜTERCİMLER İLE ATATÜRK`ÜN İZİNDE BALKANLAR Tur Programı

Erol Mütercimler, 1954 yılında Kars’da doğmuştur. Babası köy enstitüsü öğretmenidir. Çok çeşitli kentlerde dolaştıktan sonra babası İstanbul’a tayin edildi. İstanbul’da büyüyüp tüm okulları İstanbul’da okumuştur. İstanbul Gazi Osman Paşa Plevne Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde “Çok Kültürlülük” konusundaki doktora alan çalışmasını tamamladı. 1978 yılında Deniz Kuvvetleri’ne teğmen olarak katıldı. 12 Eylül 1980’te Deniz Kuvvetleri’nde teğmendi. Deniz Astsubay Okulu’nda 16 yıl fizik öğretmenliği yaptı. Binbaşıyken ordudan ayrıldı. Beşiktaş Deniz Müzesi Müdürlüğü yaptı ve daha sonra Avustralya’ya gitti. Avustralya’daki SBS devlet radyosunda programcılık yaptı. Ayrıca ‘Avustralya News’ isimli bir gazetede köşe yazarlığı yaptı.

Türkiye’ye döndükten sonra çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yaptı. TRT Radyosu ve çeşitli TV kanallarında programcı ve yönetici olarak çalıştı. Belgeseller hazırladı. 60’ın üstünde kısa radyo oyunu yazdı. İstanbul Ticaret Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Strateji ve Devrim Tarihi dersleri verdi.

Habertürk kanalında "Aynanın Arkası" adlı haber programını yaptı. STAM Stratejik Araştırmalar Merkezi ve TGAV Türk Gelecek Araştırmaları Vakfı Genel Koordinatörlüğü yaptı. Cem TV’de "Aynanın Arkası" ve "Komplo Teorileri" adlı haber programlarını yaptı.
2007 yılında “Suna” adlı sinema filminde Türkan Şoray ile birlikte oynadı.

Kalkış Yerleri:
Gezilecek Yerler: BULGARİSTAN-MAKEDONYA-YUNANİSTAN
PROGRAM
1 Gün: 1. Gün: İSTANBUL– SOFYA ( Bulgaristan )

25 EKİM 2018 GECESİ

Kadıköy: 21:30 Kadıköy evlendirme dairesi önü
Beşiktaş: 22:00 Mecidiyeköy TrumpTower önü
Bakırköy: 22:30 Bakırköy İncirli Ömür Plaza önü

Yukarıda belirtilen saatlerde buluşacağımız misafirlerimizle, belirtilen noktalardan hareket ederek Edirne’ye doğru yola çıkıyoruz. Selimpaşa'da vereceğimiz yarım saatlik moladan sonra, yaklaşık 3 saatlik bir yolculuğun ertesinde Kapıkule Sınır Kapısı'na varıyoruz. Gümrük ve pasaport işlemlerimizin tamamlanmasının ardından Bulgaristan topraklarına giriyoruz. SvilengradHarmanlı, Filibe ve Pazarcık güzergâhını takip ederek sabahın erken saatlerinde Bizler için özenle hazırlanmış kahvaltı paketlerimizi sıcak çay ve kahve servisi ile birlikte otobüsümüzde alıyoruz. Kahvaltı sonrası kısa bir ihtiyaç molası. Mola sonrası Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’ya varış.

(İstanbul – Sofya 570 km –7 saat 30 dakika)+(Sınır İşlemleri Duruma göre 1 saat kadar sürebilir)

26 EKİM 2018

Varışımızla birlikte panoramik şehir turumuz başlıyor. Görülecek yerler arasında Balkanların en büyük kilisesi olan AlexsanderNevski Katedrali, Milli Kütüphane, Sofya Üniversitesi, Eski Kraliyet Sarayı, Neo klasik stilinde yapılmış olan Bulgar Milli Tiyatrosu, Arkeoloji Müzesi, Eski Sofya - Serdika şehri, Rotonda Kilisesi, Aya Nedelya Kilisesi bulunmaktadır. Yazarımız Sofya'da Atatürk'ün askeri ateşe olduğu zamanlardan bahsedecek ve yaşadığı yerleri görerek anılara ortak olacağız.

Turumuz sonrasında öğle yemeği için Sofya’nın en otantik restoranına gidiyoruz. Yemeğin bitiminde otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeğine kadar serbest zaman.Konaklama otelimizde.



2 Gün: SOFYA ( Bulgaristan ) – ÜSKÜP ( Makedonya ) 27 EKİM 2018

Otel’de alınan sabah kahvaltısının ardından otelden eşyalarımızla birlikte ayrılma Makedonya’nın başkenti Üsküp’e hareket ediyoruz.

Sofya - Üsküp 240 km- 3 buçuk saat)+(Sınır İşlemleri Duruma göre 1 saat kadar sürebilir)Gerekli molalar vererek Üsküp’e varıyoruz. Varışımızla birlikte öğle yemeğini alacağımız restorana varıyoruz. Yemeğin bitiminde ilk durağımız Üsküp Şehrinin kaleden temaşası, Kale civarındaki Mustafa Paşa Camii ve Postane binasının görülmesi. Ardından Türk Çarşısı gezisi yapılacaktır. Gezimiz sonrası öğle yemeği molası ardından Vardar Nehri üzerindeki Fatih döneminden kalan Taş Köprü üzerinden geçerek İskender Meydanında hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra serbest zaman. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde



3 Gün: ÜSKÜP ( Makedonya ) MANASTIR - SELANİK ( Yunanistan ) 28 EKİM 2018

Otel’de alınan sabah kahvaltısının ardından otelden eşyalarımızla birlikte ayrılma Selanik’e hareket ediyoruz. İlk durağımız Kalkandelen ve Alaca Camii. Alaca camii ziyareti ve küçük bir mola sonrası Manastır’a varışımızla birlikte öğle yemeğimizi alıyoruz. Sonrasında Manastır Askeri İdadisi’ni ziyaret ediyoruz. Bahçede yazarımız ve rehberimiz eşliğinde özel anlatım. 1 saat sürecek ve Atamızın burada askeri öğrenci olduğu zamanlardan bahsedecek özel anlatım sonrası Manastır şehir merkezine varış ve Manastır şehir turu ve yarım saatlik serbest zaman ve sonrasında Selanik şehrine hareket ediyoruz.. Varışımız ile birlikte otele yerleşme ve serbest zaman .Modiano Çarşısı ve Kapani Pazarı alışveriş için bizim size özel tavsiyelerimiz. Saat 20.00'de otelimizin lobisinde toplanıp Selanik şehir merkezine varış ve ilk durağımız Atatürk’ün de bir zamanlar uğrak yeri olan Kafadarya restoranda kısa bir mola sonrası Özel Sirtaki gecemiz için Kouzine Restorana varış. Sirtaki sonrası geceleme otelimizde.



4 Gün: SELANİK ( Yunanistan )- İstanbul 29 EKİM 2018

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından otelden eşyalarımızla birlikte ayrılıp Selanik’teki ilk durağımız Atatürk’ün evi. Yazarımız ve rehberimizin özel anlatımları eşliğinde, ortalama 1 saat sürecek ziyaretimiz sırasında, Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik'teki günleri hakkında konuşacağız ve geriye bıraktığı anılarına dokunacağız. Döneme ait eşyaları ve müthiş bir şekilde yapılan balmumu heykelleri ile Atatürk'le fotoğraf çektirme, Zübeyde Hanım'ı evin bir sedirinde çalışırken görme imkânımız var. Atamızın evini ziyaret sonrası Selanik şehir turunda Kordon, Beyaz Kule, Döner Kule, Fuar Meydanı, Yunanistan'ın en büyük katedrali olan Aya Dimitri Katedrali, Büyük İskender Heykeli,  Rotonda, Bedesten-Hamza Bey Cami, Aya Sophia Kilisesi,  Egnatia ve Tsimski bulvarları ve Kale görülecek yerlerarasındadır. Kaleye çıkarken içinden geçeceğimiz eski kent anlamına gelen AnoPoli'ye özellikle dikkat etmenizi rica ediyoruz. Aramızdan bazıları AnoPoli'nin İstanbul'un 50 yıl önceki haline ne kadar benzediğini fark edecek. Rebetlerin ilk yerleştiği bölge olan AnoPoli, sokaklarının arasında sizi buzukiler ve geçmişin nağmeleriyle selamlıyor olacak. Şehir turumuzun ardından çok güzel bir öğle yemeği molası vereceğiz. Yemeğimizin ardından İstanbul’a hareket ediyoruz ve sınır geçiş işlemleri sonrası akşam yemeği molası ve İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

İlk sabah Otobüste alınacak hazır paket kahvaltı
5* Otellerde 3 gece konaklama
Otellerde Açık büfe sabah kahvaltısı
4 adet Lüks Restoranlarda alınacak Öğle yemeği
Selanik Sirtaki gecesi eşliğinde alınacak yemekler
3 adet Akşam yemeği
Günde 2 adet kişi başı 0,5 Su
Otobüste Günde 2 kez Çay-Kahve-İçecek ikramı
Lüks Otobüsler ile ulaşım
Profesyonel Rehberlik Hizmetleri
Yazarlarımızın anlatımları
Müze ve Giriş ücretleri
Kulaklık Hizmeti
Yurtdışı çıkış pulu
Seyahat Çantası
Öğle yemeklerinde alınacak
1 alkollü veya alkolsüz içecek
Akşam yemeklerinde alınacak
2 alkollü veya alkolsüz içcecek



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Schengen Vize Ücreti (140 €)
Şahsi harcamalar
Otel ekstraları



Notlar

TUR ÖNCESİ VE TUR İÇİNDE, HAVA MUHALEFETİ, DEPREM, SEL VB. SEBEPLERDEN DOLAYI YAPILAMAYAN TURLARDAN ACENTEMİZİN SORUMLULUĞU YOKTUR.
YOLCULUK ESNASINDA HAVA VE YOL KOŞULLARINDAN DOLAYI DOĞABİLECEK GECİKMELERDEN SEYAHAT ACENTAMIZ SORUMLU TUTULAMAZ.
BU TURUMUZ İSTANBUL’DAN HAREKET ETTİĞİ ANDA BAŞLAR İSTANBUL’A DÖNÜLDÜĞÜ ANDA BİTER.
REZERVASYON SIRASINDA OTOBÜS KOLTUK NUMARASI VERİLMEZ.
REHBERİMİZ GEREKLİ GÖRDÜĞÜ TAKDİRDE PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRMEK KAYDIYLA PROGRAM SEYRİNDE DEĞİŞİKLİK YAPABİLİR.


İptal Şartları
Hitit Tour Turizm Ltd. Şti.
Cihangir Mah. E-5 Yan Yol No:195 Daire: 12 Avcılar-İSTANBUL (İGS Yanı)
0212 236 5850


Bu çıktı 29.03.2024 00:50 tarihinde verilmiştir. Hitit Tour Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.