OTOBÜS İLE ROMANYA TURU 2019 Tur Programı

Romanya Cumhuriyeti, Orta Avrupa'nın güney doğusunda, Balkan Yarımadası'nın kuzeyinde bulunan bir ülke. Ülke kuzeyde ve kuzeydoğuda Ukrayna, kuzeydoğuda Moldova, kuzeybatıda Macaristan, güneybatıda Sırbistan, güneyde Bulgaristan ile komşudur. Ayrıca ülkenin doğuda Karadeniz'e kıyısı vardır Romanya'nın, Orta ve Doğu Avrupa arasında bir geçiş noktasında bulunması kültürüne de yansımıştır. Ülkede hem Balkan hem Avrupa hem de komşu ülkelerin kültürlerinin bir karmaşası vardır. Ülke kültürü son yıllarda özellikle Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde Batı Kültürü'nden oldukça etkilenmiştir. Ülkenin çeşitli yerlerinde Rumen Kültürüne bağlı değişik alt kültürler bulunmaktadır. Ülkenin kuzeybatısında Macar Kültürü, güneye doğru Bulgar Kültürü, güney batıda ise Sırp Kültürü ülke kültürünü oldukça etkilemiştir. Avrupa'nın en yüksek Roman oranına (%3,25) sahip Romanya'nın kültüründe, Çingene kültürü de önemli bir yere sahiptir. Romanya’nın bu ilginç ve renkli kültürünü,yöresel ve kaliteli yemeklerini ve de renkli gece hayatını bizimle keşfetmeye ne dersiniz.

Kalkış Yerleri: Beşiktaş, Bakırköy
Gezilecek Yerler: Bükreş, Sınia, Bran, Peleş Şatos, Bran Kalesi
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL– BÜKREŞ

Beşiktaş: 20.30 Yıldız Camii Önü  

Bakırköy: 21.00 İncirli Plaza Önü

İstanbul'dan çıkışımızı takiben Kapıkule sınır kapısına varış. Pasaport ve vize işlemleri sonrası Bulgaristan’a giriş. Yolculuğumuz Stara Zagora’yu takiben Veliko Tarnovo üzerinden Rusçuk karayolu takip edilerek devam ediyor.



2 Gün: BÜKREŞ

Sabah saatlerinde Ruscuk'ta restoranımızda kahvaltı molasının ardından, Tuna nehri üzerindeki Dostluk köprüsü üzerinden geçerek Bükreş’e varış. Rehberimiz eşliğinde panoramik şehir turuna başlıyoruz. Şehir turu sırasında Zafer Takı, İhtilal ve Üniversite Meydanları, Milli Tiyatro, Çauşescu tarafından yaptırılan dünyada Pentagon’dan sonra 2.Büyük yönetim binası olan Parlamento sarayını panaromik olarak geziyoruz. Şehir turumuzun ardından otelimize yerleşiyoruz. İsteyen misafirlerimiz extra olarak düzenlenecek Romen gecesine (30 € ) katılabilirler.



3 Gün: BÜKREŞ ( SİNAİA, BRAN,) ( DRAKULA\\\'NIN ŞATOSU VE PELEŞ ŞATOSU )(BRAŞOV)

Sabah kahvaltı sonrası dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Transilvanya turumuza katılabilirler. (45 €)

Sabah kahvaltı sonrası Transilvanya turumuza başlıyoruz. Yaklaşık 2 saatlik yolculuğumuzun ardından doğal ve tarihi güzellikleri içinde barındıran Sinaia şehrine varıyoruz. Avrupa’nın en güzel şatolarından biri olan Peleş Şatosunu ziyaret ettikten sonra Bran şehrine hareket ediyoruz ve burada Osmanlı tarihinde Kazıklı Voyvoda olarak bilinen III. Vlad’ın Kont Drakula filmlerine konu olmuş ve vampir efsanesinin doğduğu gizemli sarayını ziyaret ediyoruz. Fotoğraf molası ve yemek molası sonrası tarihi güzellikleriyle ünlü Braşov şehrine hareket ediyoruz. Ortaçağ Alman Rokoko stilinde inşa edilmiş tarihi yapıların yer aldığı bu güzel şehirde Kara Kilise, Şehir surları, göreceğimiz yerler arasındadır. Gezimiz sonrası akşam saatlerinde Bükreş'deki otelimize varış ve konaklama.



4 Gün: BÜKREŞ-İSTANBUL

Sabah otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından İstanbul’a hareket. Geliş yolumuzu takiben İstanbul’a dönüş. Akşam saatlerinde İstanbula varış, ardından bir başka Hitit Tour organizasyonunda görüşmek üzere vedalaşma. (Otobüs indirme noktaları Bakırköy, Beşiktaş ve Kadıköy’dür)



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

 

  • Lüks Otobüsler İle Gidiş-Dönüş Ulaşım
  • Bükreş Şehir Merkezinde 2 Gece 4 Yıldız Otel'de Oda Kahvaltı Konaklama
  • Şehir Konaklama Vergisi ve Sigortası 
  • Otobüs İçerisindeki Servis ve İkramlar 
  • Panoramik Bükreş Şehir Gezisi
  • Türkçe Rehberlik Hizmeti

 



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Schengen Vizesi 130€ veya Romanya Vizesi 100€
  • Yurt Dışı Çıkış Harcı (15 TL)
  • Ekstra Turlar ve Kişisel Harcamalar
  • Programda Belirtilmeyen Öğle ve Akşam Yemekleri
  • Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası


Notlar

 

  • Ekstra turlar ücretleri minimum 10 kişinin katılımı ile geçerlidir. 10 kişinin altındaki katılımlarda, maliyetlerden dolayı oluşacak farklar satış fiyatına yansıtılır. Fiyat farkı tur öncesinde rehberimizin tarafından bilgilendirilir. Ekstra turların günleri müze ve ören yerlerinin kapalı olma durumunda, gidilen bölgedeki oluşabilecek olağanüstü hal veya hava koşulları sebebiyle günleri değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turları müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup, şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır.
  • Rehberimiz, turlarımızın içeriğine bağlı kalarak, şehir turu ve/veya ekstra turların günlerinde değişiklik yapabilir.
  • Kişi sayısıyla orantılı olarak araçlarımız lüks son model; Minibüs(12-15), Midibüs (22-26) veya Otobüs(36-42) olabilir.

EXTRA TURLAR :
SNAİA, BRAN ,DRAKULA'NIN ŞATOSU TURU (TAM GÜN ) 45 EURO (02-12 YAŞ 35 EURO)
MÜZİKLİ ROMEN GECESİ AKŞAM YEMEĞİ TURU ( YEMEKLİ ) 30 EURO

 


İptal Şartları

Tur 'un Teslimat ve İade Şartları hakkında ayrıntılı bilgi

Hitit Tour Turizm Ltd. Şti.
Cihangir Mah. E-5 Yan Yol No:195 Daire: 12 Avcılar-İSTANBUL (İGS Yanı)
0212 236 5850


Bu çıktı 29.03.2024 09:16 tarihinde verilmiştir. Hitit Tour Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.