Bosna Hersek Turu 3 gece 4 gün Tur Programı
             Bosna Hersek denilince akla hüzün ve gözyaşı gelir. Oysa Bosna Hersek Baharın Ülkesidir , Sevdanın ülkesidir Huzurun diğer bir adı da Saraybosna’dır. Osmanlı ile geçirdiği 500 sene içinde ne vezirler çıkmıştır Travnik’ten İstanbul’daki Osmanlı Sarayını kalplerine Nakş eden. Hep baharı müjdelemiştir Osmanlıya Bosna Hersek Balkanlar’dan Avrupa’ya Açılan kapıların anahtarlarıdır Bosna Hersek. Sadakat ve vefanın örneğidir Bosna Hersek. Sadakat ve Vefa yüzünden çok acı çekmiştir unutulmayacak, silinmeyecek izler bırakmıştır kalbinde ama hiçbir zaman gönlünü koparmamıştır Anavatandan.
           Bir Bahar sabahı Boşnak Kahvesi yudumlarken Baş Çarşıda Osmanlıdan söz ediyordu Türk grubumuz ve bir fırının önünden geçerken kapıda bekleyen Fırıncı düzgün Türkçesi ile sizin Osmanlıdan konuşmaya hakkınız yok asıl Osmanlı Biziz siz Türklük iddaasında bulundunuz ve bizi buralarda terk ettiniz. Osmanlı olsaydınız bu acıları çekermiydik hiç dediği yankılandı kulaklarımızda. Hala vefa yüklüydü cümleler Sadakat yüklüydü. İşte tam bu noktada Şahit olduğumuz bu güzel anıları paylaşmak adına Bosna Hersek Turları mızı yüreklerinize sunduk.
                Bosna Hersek Turları’mızda Başkent Saraybosna sokaklarında yürürken Gazi Hüsrev bey Camii’nde soluklanırız Sebil’de avuçlarımız ile su yudumlar, Kurşunlu Medreseden Ezan sesleri yükselir Moriçhan’da Türk Çayı yudumlarız. Boşnak Böreği lezzetini tadarız Sac Börek’te. Bilge Kral Aliya İzzet Begoviç’e Selam veririz Kovaçi Şehitliğinde,Latin Köprüsü nde yaşananlar canlanır gözümüzde. Bosna Hersek Turları ‘mızda bir Mostar sabahına uyanır gözlerimiz. Mostar Köprüsü yıkılır Hırvat topçular tarafından ve biz tanık oluruz tarihin sessiz çığlığına.
           Bosna Hersek Turları’mızda Blagaj’a düşer yolumuz Alperenler Tekkesinde, Sarı Saltuk Babanın zikirleri yankılanır kulaklarımızda, Poçitel’de kaleye tırmanır son Osmanlı köyü oluruz misafirlerine kucak açan Bosna Hersek Turları mızda Ahmiç te gönlümüz gözümüz keder olur keder dolar katliamı yaşayan biz oluruz küçücük köyde kaybolan yüzlerce yetimden biri olur çaresizliğin anlamını öğreniriz.
            Biz Bosna Hersek’te tarih olur sizleride bu tarihe Şahit etmek isteriz. Bosna Hersek Turları mız ile bu masum ve bir o kadarda hırçın ülkeyi bizimle keşfetmeye hazır mısınız ? 2017 Kesin kalkışlı Bosna Hersek Turları mıza tüm yıl boyunca katılabilirsiniz
Kalkış Yerleri: Tüm Şehirlerden Thy ile iç hat aktarma yapılabilir
Gezilecek Yerler: Bosna Hersek Turu|Saraybosna Turu|Mostar turu
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL– SARAYBOSNA( Başçarşı)
Gezimizin ilk günü, uçuştan iki saat önce Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Saraybosna  Kontuarı önünde buluşarak başlıyor. Havaalanında bilet ve gümrük işlemlerini bitirdikten sonra 2 saatlik bir uçuşla varış noktamız Saraybosna. Çıkış işlemlerinin ardından özel otobüsler ile Saraybosna şehir gezisi başlıyor. Baş çarşıya gidiş,1992-1995 yıllarında yaşanan hazin savaşın şehitleri ve Aliya Izetbegoviç’in anıt mezarının bulunduğu şehitliği ziyaret, Avrupa’nın en müstesna çarşısı Baş çarşı’da gezinti,ardından öğle yemeğimizi alacağımız restauranta gidiyoruz.Yemeğin ardından,Osmanlı döneminden beri eğitimine ara vermeden devam eden Kurşunlu Medresesi, Kanuni Sultan Süleyman’ın halasının oğlu Gazi Hüsrev Bey’in Camisini ziyaret.Ferhadija caddesinde gezinti,Bosna Savaşında günlerce yanan, milyonlarca el yazması eserin yok edildiği kütüphane, Orjinal güneş sistemli saati ile Sahat Kula,Katolik katedrali, Ortodoks kiliseleri ve Musevi Sinagogunu görme,Fatih Sultan Mehmet’e hediye edilen Hünkar Cami’ni ,Birinci Dünya Savaşı’nın çıktığı yer olarak bilinen Latin (Hünkar) Köprüsünü görme,at meydan da gezinti (eski hipodrom), Osmanlı Çeşmesi’nden su içme,Saraybosna şehir manzarasını seyir ardından akşam yemeğimizi alacağımız yerel restorana geçiyoruz.Akşam yemeği bitiminde otelimize varış ve konaklama.
 
Menü
Öğlen  yemeği : Karışık Boşnak böreği,1 içecek
Akşam yemeği : Boşnak köftesi (Cevabi) ,salata,tatlı,1 içecek


2 Gün: SARAYBOSNA (Mostar - Poçitel - Blagaj)
Otelde alınan sabah kahvaltısından sonra Bosna Hersek'in en meşhur şehri olan Mostar'a hareket ediyoruz. Mostar yolculuğumuz bazı durulacak noktalarda molalar vererek yaklaşık 2,5 saat sürecektir. İlk molamızı Konjic (Konyitz) şehrinde Osmanlı'dan günümüze kadar gelmiş restorasyonu Türkiye tarafından yapılan meşhur Konjic (Konyitz) köprüsünü görme, daha sonra Neretva nehri kenarında kahve keyfi için mola veriyoruz. Yolculuğumuza Jablanica (Yablanitza) yolu üzerinde Partizan askerleri tarafından sabote edilen Nazi Treni’nin ve yıkılan köprünün panoramik görülmesinin ardından aslına uygun restore edilmiş Türk izlerini taşıyan tarihi Türk köyü Poçiteli’yi ziyaret. Osmanlı İmparatorluğu'nun sınırdaki karakol köyü konumundaki, Unesco Dünya Mirasları Listesi'nde yer alan Poçitel, 1471 yılında Osmanlı İmparatorluğu'na geçmiş ve elden çıktığı 1878 yılına kadar stratejik önemini korumuştur. Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan köyde çok güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Kuleye tırmanış ve Kule başından Neretva nehrini seyretmemizin ardından Blagaj’a doğru yola çıkıyoruz. Gözlere güzellik veren ruhları dinlendiren 550 yıldır yaşayan Alperenler Tekkesini ziyaret ve kaynağına hala ulaşılamamış Buna nehri kıyısında Neretva nehrinde yetişen kırmızı alabalık ziyafeti ve Türk çayı yudumlama keyfi. Öğle yemeğimizin ardından Mostar şehir merkezine hareket. Mostar’a varışımızla birlikte yapacağımız şehir turunda göreceğimiz en önemli eser şehrin simge yapısı Mostar Köprüsü olacak. Şehrin kalbinden geçen Neretva Nehri'ne Mimar Sinan'ın öğrencilerinden Mimar Hayreddin tarafından 1566 yılında 456 adet kalıp taş ile inşa edilen Mostar Köprüsü şehre de adını verecek kadar önemli bir Osmanlı şaheseredir. Köprü, 1993 yılının Kasım ayında Hırvat topçularının günlerce süren ateşi sonucunda yıkıldı. Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere, Unesco ve Dünya Bankası'nın da desteğiyle bir Türk firması tarafından, nehirden çıkan orijinal taşları da kullanılarak yeniden inşa edilen köprü 2004 yılında tekrar açılmıştır. Oldukça eski bir şehir olan Mostar’ın Arnavut kaldırımlı dar sokaklarından yürüyerek ulaşacağımız Koski Mehmet Paşa Camii göreceğimiz bir diğer önemli eser olup, aynı zamanda en güzel köprü fotoğrafını çekebileceğimiz noktadır. Rehberimizin bildireceği toplanma saatine kadar alışveriş ve kişisel keşifleriniz için serbest zaman. Serbest zamanın bitiminde otobüsümüzde toplanıyor ve akşam yemeğimizi alacağımız dönüş yolumuzda bulunan Jablanica şehrine hareket ,meşhur kuzu çevirme yedikten sonra konaklamak için Saraybosna da ki otelimizde hareket ediyoruz Saraybosna'ya varış. Geceleme otelimizde.
 
Menü
Kahvaltı           :  Otelde Açık büfe kahvaltı
Öğlen  yemeği : 2 adet Kırmızı alabalık, salata, tatlı,1 içecek
Akşam yemeği : Kuzu çevirme, salata, tatlı,1 içecek


3 Gün: SARAYBOSNA ( Travnik )
Otel’de alınan sabah kahvaltısından sonra Vezirler şehri olarak bilinen Travnik’e hareket. Savaş sırasında birçok insanın şehit edildiği Ahmiç Köyünü ziyaret, Tarihi dokusu korunmuş Travnik sokaklarında gezinti, Tarihi Osmanlı Kale’sinden şehir manzarası ve 300 yıllık İbrahim Paşa Medresesi'nin gezilmesi, Fatih Sultan Mehmed’in su içtiği (Göksu) Plava Vodayı ziyaret ve ardından Öğle yemegi için mola veriyoruz.Öğle yemeği sonrası  Göksu da lasva nehri kaynağı kıyısında alışveriş  ve dinlenme için serbest zaman . Saraybosna şehrine gitmek için yola çıkıyoruz . Konaklayacağımız otele geçiyoruz.Akşam yemeği konaklayacağımız otelde açık büfedir.
 
Menü
Kahvaltı            :  Otelde Açık büfe kahvaltı
Öğlen  yemeği  : Boşnak köftesi (Cevabi) ve ızgara tavuk,salata,tatlı,1 içecek
Akşam yemeği  : Otelde açık büfe


4 Gün: SARAYBOSNA ( Savaş Tüneli - Vrele Bosna )
Otel’de alınan sabah kahvaltısının ardından çıkış işlemlerimizi yaparak bavullarımızla birlikte otelden ayrılıyoruz.Turumuz Savaş zamanı iki buçuk yıl şehrin bütün ihtiyaçlarının karşılandığı ve şehre giriş çıkışların yapıldığı savaş tünelini ve müzesini ziyaretle başlıyor. Hüzünlü savaş tüneli videosunun ardından,Saraybosna’nın su kaynağı İgman Dağı’nın eteklerindeki Vrelo Bosna’da (Bosna Nehrinin kaynagi) gezinti ve serbest zaman.İsteyen misafirlerimiz Vrelo Bosna da fayton turu yapabilirler, Tarihi Rimski köprüyü panoramik olarak görüyoruz, ardından alişveriş için Saraybosna’nin merkezi Başçarşıya hareket .Başçarşı da alışveriş için serbest zaman . Rehberimizin belirleyeceği saatte buluşma ve havalanına hareket check in işlemlerinin ardından bir başka Hitit tour  organizasyonunda görüşmek dileğiyle vedalaşma.
 
Menü:
Kahvaltı: Otelde Açık büfe kahvaltı


ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
Türk Havayolları ile ekonomi sınıfı Saraybosna gidiş – dönüş uçak biletleri ve alan vergileri, 
Saraybosna’da 3 gece 4 yıldız otelde oda kahvaltı konaklamalar 
Havalimanı – Otel – Havalimanı Arası Transferler 
Şehir konaklama vergisi ve sigortası  
Türkçe Rehberlik Hizmeti 
Müze ve Ören yeri giriş ücretleri (Tünel, Blagaj Tekkesi, Travnik Kalesi, Mostar eski şehre giriş,Milli Park) 
Öğle ve akşam yemekleri  
Programda belirtilen tüm şehir Gezileri
 
 


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
Kişisel harcamalar
Yurt dışı çıkış harcı
Yurt dışı seyahat sağlık sigortası


Notlar
Katılımcıların pasaport temdit süresinin en az 6 ay olması gerekmektedir.
Bosna-Hersek için TC vatandaşlarına vize uygulaması yoktur. 
Tur programında ve menüde gerekli görüldüğü takdirde rehberimiz tarafından değişiklik yapılabilir. 
Acentemiz, havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup,28.09.1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyit edilmesi gerekmektedir.

İptal Şartları
Hitit Tour Turizm Ltd. Şti.
Cihangir Mah. E-5 Yan Yol No:195 Daire: 12 Avcılar-İSTANBUL (İGS Yanı)
0212 236 5850


Bu çıktı 28.03.2024 13:35 tarihinde verilmiştir. Hitit Tour Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.